Liječenje gastroenteroloških infekcija u ljetnjem periodu

CRNA GORA - Toplo ljetnje vrijeme često je praćeno akutnim crijevnim infekcijama koje nastaju unošenjem lako kvarljivih namirnica. Visoke temperature izuzetno pogoduju razmnožavanju bakterija i virusa u hrani. 



Ljekari savjetuju da se u ljetnjem periodu koristi lakša hrana u češćim obrocima. Po mogućnosti, svaki dan treba unositi puno povrća i voća dobro opranog, kao i proizvode od žita, odnosno crnog integralnog brašna. Od mesa, preporučuje se pileće i riba. Pored vode, treba piti slatko i kiselo mlijeko, jogurt, biljne i voćne čajeve, negaziranu mineralnu vodu, blago zasoljene supe.

Ipak, ukoliko se stanje pacijenata ne poboljša, preporuka je da se obratite ljekaru specijalisti, u ovom slučaju dr Saši Periću, specijalisti gastroenterologu, koji dolazi sa VMA, i koji ordinira u Beranama, u poliklinici “Tesla”, gdje ćete odraditi pregled i gdje će biti uspostavljena dijagnoza.







Постави коментар

0 Коментари